Kenyér, muffin és egyéb tészták (pl. piskóta, mézeskalács...stb.) készítésénél (250 gramm liszthez 1 dkg szódabikarbóna) használva könnyed, omlós és gyönyörű, egyenletes tésztát kapunk.
Tippek a szódabikarbóna felhasználásához:
Megőrzik élénk színüket a zöldségek, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vizükbe.
Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
Könnyebben fő meg a hús, ha teszünk a vízbe vagy a szaftba egy késhegyi szódabikarbónát.
A szódabikarbóna ezen kívül semlegesíti a savakat, megszünteti a gyomorégést és a kellemetlen puffadást.
Kiszerelés: 500 gramm
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig!