Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes vékony tésztás könnyen tekerhető palacsinta.
Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra és ebédre ajánljuk a fogyni vágyóknak
A kész palacsinta GI értéke: 23 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve).
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, útifűmaghéjliszt, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna)
(1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Palacsinta recept:
Hozzávalók (1 db. palacsintához)
40 g Lisztkeverék
5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Elkészítés:
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.
Megjegyzés:
- A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
- Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortillahelyettesítő!
- Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!