Lassan felszívódó szénhidrátforrásként ebédre ajánljuk köretként a fogyni vágyóknak!
A kész nokedli GI értéke: 19 (a lenti recept alapján).
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt
* a lenti recept alapján készítve (1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Nokedli recept:
Hozzávalók (1 adaghoz):
· 75 g Szafi Reform nokedli lisztkeverék
· Csipet só (kb. 1,5 gramm)
· 60 g. langyos víz
Elkészítés:
Egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni.
Míg a víz melegszik készítsük el a nokedlit:
A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.
Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1,5 percig.
Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Amennyiben szükséges, utólag is még sózhatjuk.