Nem csak a kemény tejszínhab készítéséhez elengedhetetlen, hanem segítségével a zöldségek is megőrzik élénk színüket. A háziasszonyok ezzel a finom szemcséjű anyaggal a hétköznapokban úgy is találkozhatnak, mint a nátrium-hidrogén-karbonát nevű vegyület. A régiek életében sokoldalú felhasználása tette rendkívül népszerűvé: nem csak a fogak tisztítására alkalmazták, hanem szagmentesítő hatását is kamatoztatták.
A Nature Cookta Szódabikarbóna német gyártású, 100%-ban adalékanyag-mentes étkezési szódabikarbónát tartalmaz. Hatékony segítség, ha marha- vagy vadhúsokat főz, a felhasználásával könnyebben főnek át az ilyen jellegű ételek. Nem hagyja cserben akkor sem, ha sütemények készítésénél a sütőpor helyett használja, ugyanis gyönyörű,egyenletes tésztákat kap végeredményül. A könnyű, lyukacsos textúra eléréséhez a nyers alapanyaghoz valamilyen savas anyagot is adjunk (citromlevet, aszkobinsavat vagy ecetet).
A szódabikarbóna konyhai adalékanyaggal ínycsiklandó péksüteményeket és kenyereket készíthet, a tészták tökéletes állaga garantált!
Tartalmaz: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
Kiszerelés: 250 gramm