Összetevők: lisztek (köles,csicseriborsó), tápióka keményítő, dextróz, stabilizátor (xantán és guar gumik ), lisztjavító szer (aszkorbinsav).
Felhasználási javaslat:
Kenyér: 250g lisztkeverék, 160g langyos víz, 10g élesztő, 5-6g só. Keverjük a vízbe a sót, élesztőt, majd a liszttel dolgozzuk össze. Formázzunk belőle kenyeret, zsemlét, stb. Kelesszük duplájára 200C°-on süssünk kenyeret 25, a zsemlét 20 percig.
Kalács: 250g lisztkeverék, 150g víz, 60g cukor, 50g margarin, 10g élesztő, 2-3g só, ízlés szerint citromhéj, vaniliás cukor, csokicsepp, rum. Dagasszuk össze tegyük kikent formába, hagyjuk meleg helyen nöni (akár 1-2órát !) Süssük 170C° kb. 25-30 percig.
A liszt az alábbiaktól mentes: glutén, gabona, tej, tojás, szója, kukorica, burgonya, rizs.