Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. A vörös szőlőből készülő magliszt, a szőlő olajhoz hasonlóan rendkívül gazdag erős antioxidáns hatású vegyületekben. Ezek jótékony hatással lehetnek a szív-és érrendszer működésére, fogyasztása segíthet az érkárosodások megelőzésében.
A legfontosabb élettani hatásai lehetnek:
– a hajszálér-kapillárisok erősítése
– antitrombotikus hatás a vérhígító képessége miatt
– koleszterinszint csökkentő
– immunerősítő
Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb. Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk.
A bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt, mézzel, joghurttal, citromlével keverve arcpakolásként is jótékony hatású.