Természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. A kereskedelmi forgalomban kapható xilitet kukoricacsutkából gyártják.
A nyírfacukor (xilit, xylitol) használata: a nyírfacukrot ugyanúgy/ ugyanolyan arányban kell használni, mint a hagyományos kristálycukrot. 10 dkg kristálycukor édesítő ereje megegyezik 10 dkg nyírfacukoréval. Nem karamellizálódik és a kelt tésztákban nem segíti az élesztőgombák szaporodását.
Előnyei a hagyományos cukorral szemben:
- kalóriatartalma: 40%-al kevesebb, mint a hagyományos cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van.
- glikémiás indexe 7-es
- a nyírfacukor (xilit, xylitol) lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
- használatával megelőzhető a fogszuvasodás,
- candidások is fogyaszthatják, mert megakadályozza a candida gombák szaporodását
- jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont puffadást, hasmenést okozhat!
Kutyáknak nyírfacukorral, xilittel készült ételek nem adhatók, számukra életveszélyes állapotot okoz!
Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)
Fogyókúrázók, candida diétázók is fogyaszthatják!
Kiszerelés: 1000 g
Származási hely: EU
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.
Tápanyagtartalom 100g-ban | |
Energia | 1000 kJ / 240 kcal |
Fehérje | 0 g |
Szénhidrát | 99,8 g |
Zsír | 0 g |