Gluténmentes piskóta recept:
Hozzávalók:
15 dkg Barbara lisztkeverék (7 púpos evőkanál)
7 db tojás
12 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
A lisztkeverékben elkavarjuk a szódabikarbónát. A tojások sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd az egészet alacsonyabb fokozaton összeturmixoljuk, miközben a lisztet apránként hozzászórjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, 180 °C-on sütjük.
Tipp:
Muffint is készíthetünk belőle, ha a tojás sárgájához teszünk 5 dkg margarint, 1 teáskanál mézet, a liszthez pedig egy csipet sót. Ízlés szerint aszalt gyümölccsel, darált dióval, mogyoróval, mákkal gazdagíthatjuk, olvasztott csokoládéba márthatjuk.
További receptek találhatók a termék csomagolásán
Összetevők:
kukoricakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely, kukoricaliszt, burgonyakeményítő
Tápérték adatok:
100 g termékben | ||
energia: | 1608 kJ / 383 kcal | |
zsír: | 0,4 g | |
amelyből telített zsírsavak: | 0,05 g | |
szénhidrát: | 91,3 g | |
amelyből cukrok: | 0 g | |
fehérje: | 2,6 g | |
só: | 0,5 g |