Gluténmentes kenyér recept:
Hozzávalók:
25 dkg Barbara lisztkeverék
3,4 dl tej vagy 3,2 dl víz
2 dkg élesztő
2 dgk kristálycukor
őrölt kömény
só
1. Kovászt kelesztünk:
2 dkg élesztőt, 2 dgk kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos (40 °C-os) tejet (illetve vizet) kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztünk.
2. Összeállítjuk a tésztát:
A megmaradt lisztben elkavarjuk a sót, őrölt köményt, ráöntjük az érett kovászt és a megmaradt tejet (illetve vizet), majd turmixgéppel csomómentesre keverjük (3-4 percig), 10-15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200 °C-on 35-40 percig sütjük. (A teflonbevonatos formát nem szükséges kikenni.) A megsült kenyeret formából kivéve hűtjük, 3-4 napig hűvös helyen tárolva fogyasztható.
További receptek találhatók a termék csomagolásán
Összetevők:
kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, sűrítő anyagok (xantán gumi, guar gumi), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), cukorréparost
Tápérték adatok:
100 g termékben | ||
energia: | 1551 kJ / 369 kcal | |
zsír: | 0,2 g | |
amelyből telített zsírsavak: | 0,01 g | |
szénhidrát: | 89,5 g | |
amelyből cukrok: | 0 g | |
fehérje: | 1,3 g | |
só: | 0,06 g |